VREME JE ZA VELIKU MALU PRIVREDU: KONKURENTNU I INOVATIVNU, Panel, Kopaonik Biznis Forum 2023

U sklopu Kopaonik biznis foruma 2023, Ceves je u saradnji sa USAID-om organizovao panel diskusiju pod nazivom Vreme je za veliku malu privredu: Konkurentnu i inovativnu. Panel je moderirala glavna ekonomistkinja Ceves-a Kori Udovički, dok su panelisti bili Jure Galić  (NOVELIC), Goran Janković (Inmold Plast), Biljana Jovanović (Luna) i Dušan Šarković (DMV – industrijski kontrolni sistemi).

Tokom panela, od naših panelista mogli smo da čujemo sjajne priče o tome kako su njihove firme od malih porodičnih, prerasle u ozbiljne, inovativne, i društveno odgovorne kompanije, čiji proizvodi se izvoze po čitavom svetu. Takođe, panelisti su nas informisali i suočili sa realnim problemima sa kojima se oni suočavaju tokom svakodnevnog poslovanja.

Tokom panela, zamenik glavnog ekonomiste Ceves-a Pavle Medić predstavio je Indeks konkurentnosti privrede Srbije – kompozitni indeks koji ima za cilj praćenje konkurentnosti srpske privrede kroz konkurentnost njenih firmi i privrede u devet različitih dimenzija: performanse kompanije, inovativnost, rodna ravnopravnost, industrija 4.0, inovacije, ljudski resursi, sofisticiranost , poslovno okruženje, pristup finansijama, zelena tranformacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *